5 Avantaje ale depozitării la cerere

5 Avantaje ale depozitării la cerere

Depozitarea la cerere oferă companiilor marele avantaj de a depozita marfă flexibil și cel mai important, de a se adapta rapid și eficient în orice moment, în funcție de fluctuațiile din piață.

Față de depozitarea tradițională care presupune asumarea costurilor de chirie și operațional pe o perioada de minim 2 ani, depozitarea la cerere oferă soluții rapide și economice asigurând posibilitatea scalabilitati afacerii fără constrângeri.

 

Scalabilitate

Pe măsură ce operatorii lanțului de aprovizionare încearcă să facă față provocărilor tot mai mari din industrie și cerințelor consumatorilor, nevoia de soluții flexibile și scalabile pentru depozite este în creștere.

Depozitarea la cerere în hub-uri regionale poate asigura importante noduri logistice în lanțul de aprovizionare, unde mărfurile sunt păstrate pentru a asigura cererea neprevăzută. Cu cât piața sau mediul extern sunt mai nesigure, cu atât nevoia de spații de depozitare și servicii logistice necesare este mai mare.

Prima tendință majoră – posibil tendința definitorie a întregii crize – este cea  a deținerii unor stocuri acoperitoare în spații de depozitare mai mari.

    

Contracte de depozitare flexibile

În contextul actual, când majoritatea companiilor se lovesc de criza de personal, sanitară și a materiilor prime provenite din Asia, coroborat și cu incertitudinea existenței stocurilor și satisfacerii cererii din piață, nevoia de spațiu de depozitare suplimentar pe perioade temporare sau sezoniere este o necesitate pentru asigurarea continuității business-urilor.

Contractele care permit depozitarea la cerere, flexibilă, oferă multiple avantaje companiilor, acestea putând folosi serviciu de depozitare doar atât timp cât au nevoie de spațiu și servicii logistice, fără a fi condiționat de volume sau timp.

 

Optimizarea costurilor

 Companiile pot accesa ușor și flexibil servicii de depozitare temporare cu facilități incluse, în spații logistice verificate, plătind exclusiv pentru ce și cât folosesc, gestionând eficient atât costurile de operațional și distribuție.

 

Creșterea Sustenabilității

Depozitarea la cerere, prin flexibilitatea ei, pune accentul pe eficientizare, pe eliminarea risipei prin folosirea resurselor la comun: spații de depozitare, operațional, resurse energetice, soluții de distribuție, software. Altfel spus, ajută companiile să își redirecționeze veniturile suplimentare către susținerea și dezvoltarea afacerii.

Folosind depozitarea la cerere, utilizăm spațiile libere din depozite, personalul și utilajele existente, reducem distanțele de livrare și implicit emisiile de carbon.

 

Eficientizarea procesului logistic

 Pentru a răspunde cerințelor pieței, procesul logistic trebuie să răspundă, în primul rând, nevoilor și cerințelor retailerilor și consumatorilor finali, asigurând un sistem de distribuție rapid, facil și eficient, în aceeași zi sau în câteva ore.

Depozitarea temporară, la cerere, în hub-uri zonale și accesarea opțiunilor de distribuție multi-client asigură lanțului de aprovizionare acea dinamică și agilitate de care are nevoie. 

 

Inovațiile din ultimii ani au dus la o accelerare uimitoare a soluțiilor la cerere, de punere la comun a resurselor, flexibilitatea fiind o opțiune absolut necesară într-un viziune a business-ului în viitor.

 

Viitorul, deși incert pe alocuri, promite să fie al celor cu viziune, al celor ce dovedesc în fiecare zi reziliență, putere de adaptare și agilitate.

 

Storage Logistics este primul marketplace din România unde cei care caută spațiu de depozitare la cerere, găsesc spații de depozitare cu soluții logistice incluse.

Indiferent de dimensiunea companiei, apelând la partenerii Storage Logistics ai acces la cei mai buni specialiști în servicii logistice, distribuție și folosești spațiu de depozitare clasa A, în timp ce afacerea se dezvoltă.

 

 

 

Publicat la 06.01.2022


Compare listings

Compare