Sharing Economy in procesul logistic. Platfoma de spatii depozitare cu facilitati.

Sharing Economy in procesul logistic. Platfoma de spatii depozitare cu facilitati.

Sharing economy este in plina expansiune in era digitala, inclusiv in sectorul logistic. Platformele de depozite de marfa cu servicii logistice ofera solutii pentru impartirea spatiilor de depozitare si a facilitatilor intre mai multe companii, astfel externalizarea serviciului de depozitare catre operatorii logistici din piata contribuie la eficientizarea procesului logistic al companiilor, reducand costurile si conservand resursele.

Furnizorii de spatii de depozitare cu facilitate, pot lista spatiile lor disponibile pentru inchiriere pe perioade scurte sau lungi, iar clientii pot gasi usor acest spatiu suplimentar de care au nevoie.

Utilizarea platformelor de spatii de depozitare, elimina problemele legate de necesitatea unui spatiu suplimentar, reduce cantitatea de spatiu nefolosit din piata, usureaza gasirea rapida a spatiului potrivit si contribuie la utilizarea eficienta a resurselor, totul printr-un singur puct de acces. Avantajele includ accesibilitate la spatiu de depozitare, flexibilitate in utilizare si costuri reduse comparativ cu folosirea unui depozit propriu si a unui spatiu de depozitare mai mare decat propriile nevoi.

Platforme de depozitare cu facilități, precum Storage Logistics, oferă soluții a spațiilor de depozitare neutilizate, contribuind astfel la o mai mare eficiență a procesului logistic și la reducerea costurilor. Companiile pot închiria spații de depozitare suplimentare prin intermediul acestor platforme, optimizând astfel gestionarea stocurilor.

Utilizarea platformelor de depozitare poate reduce cantitatea de spațiu inutil și poate contribui la o utilizare mai eficientă a resurselor. De asemenea, acestea pot fi folosite ca huburi logistice, reducând distanța finală parcursă de mărfuri între depozit și destinația finală, ceea ce poate contribui la o mai bună eficiență a procesului logistic.

Printre avantajele utilizării platformelor de depozitare se numără accesibilitatea la mai mult spațiu de depozitare, flexibilitate în utilizare și costuri mai reduse comparativ cu construirea unui depozit propriu. De asemenea, utilizarea acestora poate avea un impact pozitiv asupra mediului, prin reducerea emisiilor de CO2 și prin utilizarea mai eficientă a resurselor.

O platformă de depozitare cu facilități este o soluție eficientă pentru companiile care au nevoie de spațiu de depozitare suplimentar și care doresc să optimizeze operațiunile logistice și să reducă costurile și impactul asupra mediului. Adoptarea acestui model poate fi un pas important spre o economie mai sustenabilă și colaborativă în domeniul logisticii.

Utilizarea platformei Storage Logistics poate fi un element cheie într-un plan strategic bine pus la punct al companiei, care să asigure o gestionare eficientă a depozitării și a proceselor logistice, conducând astfel la creșterea profitabilității și a succesului pe termen lung.

Publicat la 13.02.2023


Compare listings

Compare