Depozitarea mărfurilor sezoniere. Soluții logistice care cresc profitabilitatea afacerii de sărbători.

Depozitarea mărfurilor sezoniere. Soluții logistice care cresc profitabilitatea afacerii de sărbători.

Suntem în acel moment al anului în care companiile fac tot posibilul pentru a satisface cerințele consumatorilor. Acesta este momentul în care produsele sezoniere sunt la mare căutare, asigurarea stocurilor de mărfuri pe rafturile magazinelor este prioritară, iar așteptările clienților sunt din ce în ce mai mari. Companiile trebuie să găsească cea mai bună soluție logistică si vizibilitate asupra gestiunii stocurilor. 

Depozitarea si distribuția eficientă a mărfurilor sezoniere, cunoașterea celor mai bune practici logistice, vor ajuta companiile să reușească intr-o piața extrem de incertă dar și să satisfacă cerințele clienților.  

Luna Decembrie este sezonul de vanzări maxime pentru anumite categorii de mărfuri, companiile pregătesc stocurile de mărfuri din timp pentru a satisface cererea de produse de Crăciun. Pentru depozitarea volumelor de produse destinate consumului de sărbători, comercianții folosesc spații suplimentare de depozitare si apelează la soluții logistice externe companiei.

Găsirea spațiilor de depozitare mărfuri în acest sezon reprezintă o provocare pentru producatori si retaileri deoarece majoritatea spațiilor logistice sunt pline și nu mai există spații libere de depozitare pe piața.

Asigurarea spațiilor suplimentare de depozitare in perioada precedentă sărbătorilor de iarna se face din timp, iar majoritatea depozitelor tradiționale doresc angajamente ferme și previziuni de stocuri asumate. Comercianții, retailerii sau producătorii sunt nevoiți să semneze contracte pentru o perioadă fixă de timp în care să iși asume suprafețe de spațiu mai mari pentru a avea asigurată capacitatea de depozitare din perioada de vârf, chiar dacă nu folosesc spațiul la capacitate maximă în timpul anului. Chiar și așa, există momente în care capacitatea existentă de depozitare nu este suficientă și avem nevoie de depozitare suplimentară.

Pentru afacerile care au fluctuații mari de stocuri, volume neprevizionate de marfă și au nevoie temporar de un depozit, o opțiune atractivă, la un cost corect este apelarea la depozitarea flexibilă, depozitare la cerere sau depozitarea spot pe proiecte. 

Storage Logistics ofera multiple avantaje companiilor care își cauta spatiu de depozitare produse, prin rezervarea și utilizarea imediată a unui spațiu pentru depozitarea mărfurilor. Companiile au facilitatea de a depozita stocurile de produse pentru perioadele de timp necesare, in spațiul excedentar din depozitele logistice partenere, urmând sa platească doar pentru serviciile logistice folosite. 

Un alt beneficiu pentru comercianții si producătorii sezonieri este că iși pot extinde rapid inventarul pentru perioadele aglomerate folosind depozitarea temporara, menținând în același timp un nivel scăzut al cheltuielilor generale în afara sezonului, totul fără a fi afectați de cheltuieli mari sau de lipsa spațiului de depozitare. 

Companiile au un control complet asupra inventarului și al fluxului de operațiuni logistice, pot apela la contracte comerciale bazate pe proiecte, fără restricții de timp sau a numărului de paleți de marfă depozitati. 

Storage Logistics lucrează cu companii mici, companii medii și companii mari. Indiferent dacă vorbim de industria de automotive, construcții sau FMCG, companiile găsesc in reteaua de parteneri soluții de operațiuni logistice si depozitare marfă potrivite nevoilor lor.  

Din cauza dificultăților de gestionare a cererii sezoniere de depozitare a mărfurilor si distribuție în lanțul de aprovizionare, în perioada sărbătorilor întreprinderile au nevoie de soluții logistice flexible, iar Storage Logistics vine în completarea soluției de depozitare tradiționale.

Suportul oferit si experiența operatorilor logistici afiliati retelei Storage Logistics oferă acces complet la cele mai moderne soluții logistice și de tehnologie pentru funcționarea eficienta a lanțului de aprovizionare și depozitare a produselor. 

Pentru cei care doresc să economisească spațiu, să economisească timp, să economisească bani și organizarea depozitarii de sezon să nu reprezinte o grijă, depozitare de mărfuri la cerere este soluția! 

Publicat la 08.12.2022


Compare listings

Compare