Post

4 modalități de maximizare a spațiului din depozit

Cum să maximizezi spațiul din depozit:

Administrarea unui depozit poate fi o afacere costisitoare. De la personal și până la echipamente, sunt foarte multe costuri recurente, motiv pentru care este esențial ca depozitele să funcționeze cât mai eficient.

Una dintre cele mai importante responsabilități ale administratorilor de depozite este optimizarea spațiului. Acest lucru ajută la creșterea spațiului și a materialelor care pot fi depozitate și pentru a se asigura că acestea pot fi localizate și deplasate în siguranță, dar și eficient. Gestionarea spațiului necesită gândire inovatoare, cunoștințe logistice și tehnologii noi.

Gestionarea eficientă a depozitului depinde foarte mult de resursele deținute.  Cu cerințe diferite pentru diferite tipuri de stoc, considerente logistice pentru livrări și o varietate de forme și dimensiuni de luat în considerare, optimizarea spațiului de depozitare nu este o sarcină ușoară, dar este una importantă.

Pentru a vă maximiza spațiul disponibil în depozitul dumneavoastră, vă recomandăm:

1. Optimizarea lățimii culoarului

Spațiul dintr-un depozit este aproape întotdeauna definit de culoarele pe care sunt plasate bunurile depozitate. Dacă culoarele dumneavoastră nu sunt optimizate corespunzător, acest lucru ar putea fi costisitor pentru afacere.

Recomandare: eliminarea spațiului irosit vă permite să creșteți numărul de culoare și, prin urmare, numărul de rafturi pentru paleți. Acest lucru înseamnă că puteți adăposti mai multe stocuri de produse. În funcție de dimensiunea rafturilor și a produselor stocate, reducerea lățimii culoarului de la, de exemplu, 12 la 6 metri, ar putea crește spațiul de depozitare cu până la 50%.

Atunci când se determină lățimea optimă a culoarului, există câțiva factori de luat în considerare. Stivuitoarele pe care le utilizați pot fi cele mai mari obstacole pentru culoarele mai înguste, deoarece modelele mai mari pot să nu se încadreze cu ușurință în spațiul restrâns sau să aibă suficient spațiu pentru a desfășura procesele în mod corespunzător. Astfel, din acest motiv, lățimea optimă a culoarului va fi diferită pentru fiecare depozit. Asigurați-vă că măsurați cu exactitate dimensiunile din depozit și gândiți-vă la diferitele aspecte care trebuie să se încadreze în fiecare culoar.

2. Luați în considerare plasarea încrucișată

Plasarea încrucișată permite unui depozit să-și minimizeze utilizarea stocării prin primirea, sortarea și scanarea stocului de intrare la rampă, apoi încărcarea acestui stoc în camioane și vehicule, fără a-l depozita între ele. Nu este nevoie ca stocul să fie depozitat inutil, mărind timpul de gestiune. În schimb, poate fi sortat rapid și pus din nou în lanțul de distribuție. Poate la început această metodă poate fi dificil de gestionat, dar poate economisi mult spațiu dacă sunteți dispus să investiți în resursele necesare.

3. Utilizați pe deplin spațiul vertical

Dacă spațiul orizontal este mic, probabil va trebui să vă explorați opțiunile pe verticală. Sistemele moderne de rafturi oferă spațiu de stocare vertical, care vă poate îmbunătăți drastic capacitatea totală de depozitare. Înainte de a lua o decizie, luați în considerare întotdeauna modul în care va fi transportat stocul la nivelurile superioare.

4. Organizați depozitarea în afara depozitului sau a furnizorilor

Gestionarea stocurilor este esențială. Rezervați depozitul principal pentru îndeplinirea comenzilor deja făcute. Acest lucru vă va permite să eficientizați operațiunea prin separarea stocului total în grupuri, care pot fi gestionate și localizate mai ușor.

În mod alternativ, mulți furnizori vor oferi spațiu de depozitare pentru stoc excedentar, în special atunci când vine vorba de materialele de ambalare. De cele mai multe ori, comenzile anumitor materiale pot dura și până la câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că puteți evita excesul de stocuri și materiale neutilizate pentru perioade îndelungate.  

Mutarea într-un spațiu nou sau achiziționarea unui spațiu de stocare suplimentar poate fi costisitoare, motiv pentru care este important să profitați la maximum de ceea ce aveți la dispoziție. De aceea, vă punem la dispoziție www.storage-logistics.ro pentru a vă eficientiza spațiul depozitat sau pentru a găsi depozite noi, la nivel național.

 

Compare listings

Compare